2 kyllinger (max. 1100g pr. stk)
2 dåseøl - á 33 cl
20 tørrede enebær
Citrontimian
Rosmarin
Olivenolie - til pensling
Kyllingen rengøres og gnides indvendigt med salt.
Med en fjerkræssaks klipper du spidsen af lårene.
Vask dåserne, du ved jo ikke hvor de har været!
Åbn dåserne, drik det halve af indholdet i hver dåse - og fyld så enebær og urter ned i dåsen – anbring pipfuglene nedover dåserne, så de står godt og sikkert.
Pensl pipfuglene med olivenolie og drys med salt og peber.
Så transporterer du Hr. og Fru pipfugl forsigtigt ud til grillen.
Ved grillen:
Pipfuglene sættes over foliebakken indirekte på grillen.
Her står de så og danser i øl og urtedampe i ca. 50–60 min og resultatet er fantastisk, med sprødt skind hele vejen rundt!
Lige en detalje mere, topspjældet skal vende væk fra kyllingerne.
Det er en god idé at være 2 personer om at få de varme pipfugle af dåserne igen.
Hjælp hinanden, så I ikke brænder Jer på det varme indhold i dåserne.
Tips: Hvis du bliver fristet til at prøve med større kyllinger vil du opdage, at de ikke kan være under ’låget’.
Tips:
Kan du ikke lide øl, så prøv med noget andet på dåse, der er jo uanede muligheder. Prøv fx. også med cider, æblemost, sodavand andre urter, eller hvad der måtte inspirerer dig.