Små minipizzaer som serveres kolde. Smager også rigtig godt som friskbagt.
700 g hvedemel
2 tsk salt
40 g gær
4 dl lunkent vand
1 spsk olie (rapsolie, olivenolie eller anden madolie)
Fyld:
200 g peperonipølse skåret i tern
3 spsk tomatpure
1 dl reven mozzarellaost
1 dl reven cheddarost
oregano, salt og peber
Bland 500 g af melet sammen med salt.
Rør gæren ud i kropstempereret vand (37°C) og bland væsken samt olien sammen med melet.
Ælt dejen godt igennem og tilsæt mere hvedemel, til du har en smidig dej.
Lad dejen hvile et lunt sted i godt en time.
Fordel dejen fx i små kageforme.
I en skål blandes peperonistykker sammen med tomatpure (og evt. vand), før du smager til med salt, peber og oregano.
Oven på dejen, som er fordelt i små kageforme, fordeles tomatpuremassen.
Drys med reven ost på toppen.
Bag pizzaerne i ovnen ved 220°C i ca. 20 minutter.
Tips: Du kan selvfølgelig bruge andre faste oste, som du lige har i køleskabet. Riv de osteskorper, du alligevel har tilovers, selv om en blanding af mozzorella og cheddarost giver det bedste smagsresultat
I stedet for peperoni kan også anvendes andre typer pølse, men det er en fordel, at pølsestykkerne har en krydret smag.
Pizzaen behøver ikke nødvendigvis at bages i små kageforme. Den kan også laves i en almindelig bradepande, hvor man bagefter skærer den i passende, serveringsklare stykker.