1.75 g cumberland pølse i en lang længde
1 stort løg hakket meget fint
2 fed knust hvidløg
25 g smør
6 spsk tomatketchup
6 spsk sød chilisauce
1 spsk friskpresset citronsaft
salt og friskkværnet sort peber
1-2 spsk hakket frisk persille
12-14 tynde metalpinde på 25 cm eller bambusspid lagt i blød 30 min.
Rul pølsen i en fast spiral og skub derefter 12-14 pinde ind til midten med regelmæssige mellemrum, de skal side som egerne på et hjul.
Stil hjulet i køleskabet indtil festen begynder.
Til saucen steger du løg og hvidløg i smørret i 6-7 minutter, indtil de er bløde og let brunede.
Tilsæt tomatketchup, chilisauce, citronsaft og lad det simre i 3 minutter, indtil blandingen er ret tyk.
Smag til med salt og peber.
Hvis du har mulighed for det, lægger du pølsehjulet i en hængslet rist og lægger den på grillen, når kullene har nået medium varme.
Lad den stege i 30 minutter og vend ofte, indtil hjulet er let brunet og gennemstegt.
Flyt det over på et stort fad eller et skærebræt og dæk det med den krydrede tomatsauce og et drys med hakket persille.
Skær hjulet i både mellem hver pind og server med masser af sprødt brød.