Mørbradkødet har den fordel frem for andre udskæringer af svinekød, at tilberedningstiden nærmest er den samme som for grønsagerne.
8 træspid
1 svinemørbrad i kvarte og dernæst i 2 cm-stykker
1 spsk. olivenolie
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. finthakket rosmarin
3 fed knust hvidløg
1 courgette i kvarte og dernæst i 2 cm-stykker
200 g cherrytomater
200 g auberginer i skiver på langs
2 spsk. pesto
Tilbehør: Nye kartofler og salat
Læg træspiddene i vand min. 30 min.
Læg kødet i et fad, bland med olivenolie, sennep, rosmarin, hvidløg, 1 spsk. salt og groftkværnet peber.
Vend courgetterne med kødet.
Sæt kød, courgetter og cherrytomater skiftevis på spyddene.
Pensl auberginerne med pesto på begge sider.
Grill spiddene på alle sider 5-6 min. i alt, og grill aubergineskiverne på begge sider - ca. 2 min. på hver side.
Server med nye kartofler og evt. en skål salat.
Tips: Man kan også grille peberfrugter, blancheret bladselleri eller fennikelstykker og rå artiskokbunde på spid.
Grønsager pr. person: ca. 225 g