Logo

Myntecourgetter med humus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Myntecourgetter med humus

Trækul:      Direkte     

Gas:           Direkte/middel varme

Forberedelse: 30 minutter. Stegetid: 8 minutter

 

Humus:

225 g kikærter fra dåse

2 fed hvidløg, hakket groft

3 spsk citronsaft

4 spsk tahini

5 spsk olivenolie

1 tsk stødt spidskommen

salt og friskkværnet sort peber

 

Myntecourgetter:

1 tsk hakket frisk mynte

700 g mellemstore courgetter

olie til pensling

10 sorte oliven, skåret i kvarte

cayennepeber

 

A. Humus: Hæld væden fra kikærterne og gem den.

Skyl kik­ærterne, hæld dem i en foodprocessor og blend dem til en jævn pure med 1-2 spsk af væden fra dåsen.

 

B. Tilsæt hvidløg, citronsaft og tahini og blend det til en jævn pure.

Hæld derefter 3 spsk olivenolie i lidt efter lidt, mens der blendes.

Tilsæt spidskommen, salt og peber og blend igen et øjeblik.

Sæt blandingen koldt, til den skal bruges.

Hæld resten af olivenolien i en stor skål sammen med de hakkede mynteblade og lad den trække lidt.

 

C. Halver courgetterne på langs og pensl dem med olie.

Grill dem direkte over middel varme i 8 min., til de er møre, og vend dem en enkelt gang under stegningen.

Tag courgetterne af var­men og skær dem i tre stykker hver.

Læg courgetterne ned i skålen med mynte-olivenolien og vend dem godt.

Tilsæt salt og peber og sæt det til afkøling.

 

D. Læg en skefuld hummus oven på hvert af courgettestykkerne.

Pynt med sorte oliven og et drys cayennepeber.

Anret dem på et fad og server dem kolde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.893 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her