Dette er en klassisk middelhavssalat fra Tanger, lavet med bulgur. Du kan finde bulgur i helsekostforretninger og som regel sammen med de tørrede bælgfrugter og bønner i supermarkedet. Retten er så farverig, og den passer til al slags grillmad.
Til 6-8 personer
175 g bulgur
½ agurk
4 salattomater, uden skind, renset for kerner og skåret i tern
1 lille rødløg, finthakket
3 spsk hakket frisk mynte
3 spsk hakket frisk persille
1 ½ spsk Lauras sennepsdressing (se opskrift)
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
3 spsk friskpresset citronsaft
salt og friskkværnet sort peber
Kom bulguren i en skål og dæk den med rigeligt kogende vand.
Lad den ligge i blød i 25 minutter.
Hæld bulguren over i en sigte og lad det dryppe meget grundigt af.
Hæld det så over på midten af et stort rent viskestykke og pres al den overskydende væske ud.
Dette er meget vigtigt, ellers får du en meget vandet salat.
Skær agurken i små tern.
Flyt bulguren over i en serveringsskål og rør agurken, tomaterne, rødløget, det hakkede mynte, det hakkede persille, den franske dressing, olivenolien, citronsaften, saltet og peberet i.
Rør det godt sammen og server.