Svinemørbraden bliver saftig og lækker af krydderurtemarinaden.
600-700 g svinemørbrad i 1-1 ½ cm tykke skiver
Tilbehør: Ris
Marinade:
6 fed hvidløg
2 tsk havsalt
Bladene af ½ potte merian
Bladene af ½ potte timian
2 laurbærblade
2 tsk paprika
1 tsk cayennepeber
Friskkværnet sort peber
2 dl olivenolie
Tomatsalsa:
4 solmodne tomater i tern
1 skive vandmelon, ca. 200 g, i tern
10 cm agurk, evt. skrællet, i tern
1 finthakket rødløg
2 finthakkede fed hvidløg
Saft af ½ lime
½ spsk sukker
½ potte finthakket basilikum
½ potte finthakket persille
½ dl olivenolie
1 spsk balsamicoeddike
Marinade:
Stød hvidløg, havsalt, merian, timian, laurbærblade, paprika, cayennepeber og sort peber i en morter.
Tilsæt derefter olien under omrøring, lidt ad gangen.
Læg svinemørbradsskiverne i en frysepose.
Hæld marinaden ved kødet og ælt det let.
Lad kødet marinere heri natten over.
Tomatsalsa:
Bland tomat, vandmelon, agurk, rødløg, hvidløg, limesaft, sukker, basilikum, persille, olivenolie og balsamicoeddike og lad salsaen trække et køligt sted.
Grill svinemørbraden på begge sider på en udendørs grill eller på en grillpande. Server med kogte ris og tomatsalsa.
Grønsager pr. person: Ca. 200 g