6-800 g kalvelever i skiver á 2 ½ cm tykkelse
2 spsk olivenolie
Gremolata smør:
50 g smør
1 citron, reven skal heraf
2 dl hakket krus/bredbladet persille
2 fed hvidløg hakket
1 kg kartofler
Tænd først for grillen og begyndt med Gremolata-smørret.
Rør blødgjort smør sammen med reven citronskal, hakket persille og hakket hvidløg i en skål.
Smag til med salt og peber og sæt skålen i køleskabet.
Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Ca. 15-20 minutter.
Fjern hinderne på leverskiverne, hvis slagteren ikke har gjort det.
Hinden ligger på kanten af skiverne.
Smør så leverskiverne med olivenolie og krydr dem med salt og peber.
Kom leverskiverne på grillen/grillpanden og grill dem ca. 3-4 minutter på
hver side eller til kødsaften pibler op – den grillede lever må gerne være
let lyserød indvendig.
Servér de grillede leverskiver med nykogte kartofler og køligt Gremolatasmør.