Logo

Lauras grillede tun og pommes frites

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

De fleste tunfisk, der bliver fanget ud for Sydafrikas kyst bliver eksporteret, og ingen ved hvorfor. Det vil sige, det vidste de ikke, før de smagte mine himmelske fisk og pommes frites. Fiskerne labbede det i sig og jeg har på fornemmelsen, at nogle af dem nu vil ende på grillen, eller som de siger i Sydafrika, braiien.
 
Til 4 personer
4 x 175 g tunsteaks
4 x 275 g røde batater, skåret i tykke, aflange stykker
4 fed hvidløg, skrællede men hele
1 tsk groft havsalt
2 lange røde cayennepebre
100 g mayonnaise
1 toppet spsk hakket frisk bredbladet persille
2 spsk olivenolie
2 spsk blandede peberkorn (sorte, hvide, lyserøde og grønne)
 
Kom batatstykkerne i en gryde letsaltet vand og kog dem i cirka 10 minutter, til de lige akkurat er møre.
Læg hvidløgsfeddene på et skærebræt i mellemtiden, og tryk dem flade med bladet på en stor kniv.
Strø saltet over og fortsæt med at knuse dem med knivens blad, til de bliver til en ensartet masse.
Skær chilierne midt igennem, fjern kernerne og skær dem i tynde skiver.
Rør mayonnaisen sammen med hvidløget og det hakkede persille og stil det til side.
Lad bataterne dryppe af og vend dem i olie, til de er godt dækkede.
Læg bataterne på en fintmasket rist, krydr med lidt salt og grill dem over mellemvarme kul i 6-8 minutter, idet de vendes nu og da, til de er let gyldne.
Knus peberkornene i en morter eller i et kaffekrus ved hjælp af enden af en kagerulle.

Pres dem godt fast på ydersiden af hver tunsteak.

Læg tunene på grillen og grill dem cirka 2 minutter på hver side, eller i lidt længere tid, hvis du ikke vil have din fisk for rødstegt.
Krydr med lidt salt.
Læg kartoflerne i en bunke på midten af 4 tallerkner og placer en tunsteak ovenpå.

Tilsæt en god portion af cayennepeber­mayonnaisen på hver plade og server resten separat i en lille skål.
Værsgo', begynd at dyppe.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.380 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her