4 laksekoteletter (á 125-150g)
Dressing:
½ dl olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk fransk sennep
2 fed presset hvidløg
friskkværn. grønne peberkorn
Urtekartofler:
1 kg nye danske kartofler
40 g plantemargarine
Friske krydderurter persille, kørvel, purløg, brøndkarse, oregano m.v.
Lakseskiverne renses og skylles, tørres og pensles med dressing. Skiverne lægges i grillnet. Beregn 5-6 min. på hver side. Drys lidt tørret estragon over stegningen - det giver smag og duft. Serveres med urtekartofler, flûtes og dagens salat med dressing.
Urtekartofler:
Kartoflerne skylles og renses let, tørres og lægges på bagepapir med små klatter margarine - herover hakkede urter og lidt salt. Bagepapiret foldes om kartoflerne, lukkes med clips eller hæftemaskine således, at der er hold om kartoflerne. Bages ved 180-190°C i ca. 35-40 min. Serveres rygende varme.