Trækul: Direkte/middel varme
Gas: Direkte
Forberedelse: 25 minutter + 30 mins marinering. Stegetid: 6-8 minutter
4 laksefileter eller laksekoteletter på hver ca. 225 g
1 fed hvidløg, knust
1 stilk citrongræs, hakket
2 røde chilier, renset for kerner og hakket
1 lime, kun saften
2 spsk thailandsk fiskesauce (nam pla)
4 spsk solsikkeolie
Pad Thai nudler (lynstegte nudler):
225 g risnudler (sen lek)
2 spsk peanutbutter
2 spsk solsikkeolie
1 fed hvidløg, hakket
1 skalotteløg, hakket
1 rød chili, renset for kerner og skåret i strimler
2 spsk thailandsk fiskesauce (nam pla)
1 lime, kun saften
1 tsk brun farin
1 lille bundt forårsløg, finthakkede
50 g ristede jordnødder, hakket groft
50 g bønnespirer
2 spsk hakket frisk koriander
A. Læg lakseskiverne i et enkelt lag i et stort, lavt fad.
Rør knust hvidløg, citrongræs, chiliskiver, limesaft, fiskesauce og solsikkeolie sammen i en lille skål.
Hæld marinaden over laksen, dæk den til og lad den stå køligt og trække i ½ time.
B. Tilbered imens Pad Thai nudlerne.
Læg nudlerne i kogende, letsaltet vand og kog dem møre som angivet på pakken. Hæld vandet fra, skyl nudlerne under rindende, koldt vand og lad dem dryppe af. Varm jordnødde- og solsikkeolie i en wok, tilsæt hakket hvidløg og steg det i 1-2 min., til det er let gyldent.
Tilsæt chili, fiskesauce, limesaft og sukker, stir-fry det i 30 sekunder og tag wokken af varmen.
Vend nudlerne, bønnespirerne, de ristede jordnødder og halvdelen af forårsløgene i. Sæt nudlerne til side.
Hav alle ingredienserne klar, så de kan vendes i nudlerne i sidste øjeblik.
På den måde bliver både smag og konsistens så frisk som muligt.
C. Skrab den overskydende marinade af lakseskiverne og grill dem direkte over middel varme i 6-8 min., til de er gennemstegte.
Vend dem efter halvdelen af stegetiden.
D. Drys koriander og resten af forårsløgene over nudlerne og server sammen med de varme skiver laks.
Tips: Hvis du ikke kan få citrongræs, så brug strimler af citronskal i marinaden - det giver nogenlunde samme smag.