Logo

Kyllingevinger med ingefær og citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Trækul:      Indirekte  

Gas:           Indirekte/middel varme

Forberedelse: 20 minutter. Stegetid: 30 minutter

 

1 stykke syltet ingefær i sukkerlage

5 spsk flydende honning

2 spsk tør sherry

1 citron, revet skal og saft

salt og friskkværnet sort peber

12 store kyllingevinger med afklippede vingespidser

olie til pensling

 

A. Skær ingefæren i fine strimler og læg dem i en lille skål.

Tilsæt 1 spsk af lagen fra glasset.

 

B. Tilsæt honning, sherry, citronskal og -saft og rør blandingen godt sammen. Hæld den i en lille gryde, bring blandingen i kog og lad den koge i 3-4 min., til den er kogt ind til det halve.

Sæt blandingen til afkøling.

 

C. Sæt kyllingevingerne på to parallelle metalspid som trinnene på en stige eller brug dobbeltspid (så er de nemmere at vende under stegningen).

 

D. Pensl kyllingevingerne på alle sider med lidt olie og læg dem midt på stegeristen.

Grill dem indirekte over middel varme i 20 min., og vend dem en gang under stegningen.

Pensl med hon­ningblandingen og lad dem grille yderligere 10 min., hvor de vendes en gang og pensles på den anden side også. Server dem varme.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.324 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her