Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte/middel varme
Forberedelse: 45 minutter. Stegetid: 10 minutter
12 små nye kartofler
2 fed hvidløg
375 g Halloumiost
8 markchampignoner
8 laurbærblade
olie til pensling
salt og friskkværnet sort peber
Krydret peanutsauce:
115 g crunchy peanutbutter
3 spsk sesamolie
1 rød chili, renset for kerner og hakket
1 fed hvidløg, knust
1 spsk sød chilisauce
6 spsk varm grønsags bouillon
2 tsk rørsukker
2 tsk mørk soyasauce
1 spsk citronsaft
A. Kog kartoflerne til de lige netop er møre.
Hæld vandet fra og lad dem køle helt af.
B. Skær hvidløgsfeddene i fine strimler.
Brug spidsen af en skarp kniv og lav små snit i kartoflerne.
Stik 2-3 hvidløgsstrimler ind i hver kartoffel.
Skær Halloumiosten i 12 lige store stykker.
C. Sæt hvidløgskartofler, ost, champignoner og laurbærblade på 4 spid.
Pensl spiddene med olie og drys dem godt med salt og peber.
D. Peanutsauce: Smelt peanutbutteret i en skål over vandbad.
Varm sesamolien i en lille kasserolle, tilsæt chilistykker og lad det koge i 1 minut, så chilierne bliver bløde.
Pisk sesamolien i peanutbutteret sammen med hvidløg, chilisauce, grønsagsbouillon, rørsukker, soyasauce og citronsaft.
Varm saucen igennem og hold den varm.
E. Grill kebabberne indirekte over middel varme i 10 min., til grønsagerne er møre, og osten er gylden.
Vend spiddene en gang under stegningen.