Hummerhaler på grill er nemt at lave, og det smager rigtig godt.
Det er nærmere en slags guideline og opfordring til at spise nogle flere danske
hummerhaler. Som forret (på mindre spid) rækker opskriften til 6-8 personer.
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. ½ time
#
750 g jomfruhummer eller kinesiske rejer med skal
1 citron
olie til pensling
peber fra kværn
50 g bacon i skiver
1 frisk ananas
friske salvie eller citronmelisseblade
Kaperssmør:
100 g smør
2 tsk citronsaft
1 spsk små kapers
*
1. Skyl jomfruhummer eller rejer.
Bring en stor gryde vand i kog med en lille håndfuld salt.
Kom skaldyrene i, når det spilkoger.
Kog dem til de er røde, 2-3 minutter efter størrelse.
Lad dem køle lidt i vandet.
2. Pil skaldyrene og læg kødet i en skål. Riv lidt af
citronskallen over.
Pres saften og pisk den med dobbelt så meget olie.
Drys med peber og hæld det over skaldyrene.
3. Skær baconskiverne i mindre firkanter.
Skræl ananassen og skær den i store terninger.
4. Stik skaldyr, ananas og bacon skiftevis på lange spid
sammen med 2-3 blade af salvie eller citronmelisse pr. spid.
Pensl med resten af olien fra skålen.
5. Spiddene steges på risten 2-3 min. på hver side, alt efter
størrelse. Vend dem ofte.
6. Rør smørret blødt med citronsaft. Hak kapers og rør dem
i.
7. Giv lun flûte til og en grøn salat.