1500 g oksemørbrad
4-6 gulerødder skæres i kvarte på langs
4-6 forårsløg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
Marinade til urter:
1 spsk smeltet smør
1 spsk balsamicoeddike
2 spsk honning
Marinade til kød:
3 spsk mørk farin
2 spsk sød chilisauce
2 spsk Teriyakisauce
2 spsk vand
2-3 fed hvidløg
en smule Tabasco efter smag
Urtemarinaden røres sammen og fordeles over urterne, som anbringes i en foliebakke.
Bakken stilles i bunden af den lukkede grill, hvor kullene er skubbet ud til hver side.
Den afpudsede mørbrad pensles med lidt olivenolie, drysses med salt og peber, og lægges på en rist over bakken med urterne.
Mørbraden grilles i alt i ca. 50 minutter, vendes et par gange og pensles med marinaden et par gange undervejs - første gang efter “bruning”.
Når mørbraden er færdig, skal den hvile i ca. 10 minutter.
Imens laves saucen.
Urterne “fiskes” op af foliebakken, og marinaden, der nu er blandet med stegesky koges ind med en dl piskefløde eller to…