Det er ananas fra Hawaii, der har givet navn til disse lækre
spid.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. ½ time
400 g hamburgerryg eller kogt skinke i en tyk skive
1 frisk ananas eller 1 ds (ca. 400 g) usødet ananas
3 spsk olie
½ tsk stødt ingefær
hvidløgssalt
citronpeber
3 spsk sherry
*
1. Skær hamburgerryg eller kogt skinke i terninger eller
tykke bjælker.
2. Skræl den friske ananas og skær frugtkødet i terninger,
der duppes tørre i køkkenrulle.
Hvis du bruger ananas fra dåse, skal den dryppe af og skæres
i passende stykker.
3. Pisk olien med ingefær, lidt hvidløgssalt, rigeligt
citronpeber og smag evt. til med sherry.
4. Sæt skiftevis kød og frugt på lange spid, der pensles med
marinaden.
Grill dem 6-8 min. Vend dem ofte.
5. Serveres fx med ris pilaff og en helt grøn salat.
Ris pilaff
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.
#
1 spsk olie
1 løg
250 g (ca. 3 dl) langkornede ris
6 dl vand eller bouillon
50 g (1 dl) rosiner
50 g (godt 1 dl) valnødder
1 laurbærblad
salt og peber fra kværn
1 tsk paprika edelsüss
*
1. Varm olien i en tykbundet gryde.
Hak løget og svits det i olien 2-3 min.
Kom risene ved og rør godt om.
Tilsæt letsaltet vand eller bouillon og bring det i kog.
Kom rosiner, nødder og laurbærblad ved.
2. Skru ned for varmen, læg låg på og lad risene simre i 12
min.
Tag gryden fra varmen og lad det stå med låg på i andre 12
min.
3. Skil risene med to gafler og smag til med peber og
paprika.
Især godt til svinekød.