1 Højrebssteg
1 kg store kartofler
2 rosmarinkviste
4 fed hvidløg
2 røde chili
Olivenolie
Salt, peber
75 g frisk revet parmesan
2 store håndfulde rucola
1 glas ovnbagte tomater
2 dl croutoner
1-2 spsk ristede pinjekerner
Grill kødet indirekte i ca. 1 time.
Brug et stegetermometer, den er færdig når centrumtemperaturen er 65°C.
Skræl kartoflerne og skær dem i stave.
Hak rosmarin, hvidløg og chili uden kerner.
Vend kartoflerne i olivenolie, chiliblandingen og salt.
Læg dem i en foliebakke og grill dem indirekte ca. 30 min., vend dem efter 15 min.
Drys kartoflerne med parmesan og grill dem endnu 5-10 min. ved indirekte varme til osten er gylden og kartoflerne sprøde.
Kartoflerne kan også laves i ovnen ved 210°C
Bland rucola, tomater, croutoner og pinjekerner lige inden servering.
Dryp evt. med lidt olivenolie og hvid balsamico.
Skær kødet i skiver og server med fritter og blandet salat.
--