Grillstegt nyrer er sundt og billigt
Til 4 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.
#
500 g kalve- eller lammenyrer
2 røde peberfrugter
150 bacon i tynde skiver
olie til pensling
salt og peber fra kværn
*
1. Skyl og tør nyrerne.
Skær evt. årestammer væk, men ikke fedtet, med mindre der er
rigelig meget.
Det gør nyrerne mere saftige, og du kan altid skære det fra
efter grillningen.
2. Skær nyrerne i mundrette stykker.
3. Rens peberfrugterne og skær frugtkødet i store firkanter.
Skær baconskiverne en gang over og rul hver halvdel sammen.
4. Stik nyrer, peberfrugt og bacon skiftevis på lange spid,
der pensles med olie og drysses med peber.
5. Grill nyrespiddene uden risten, 3-4 min. på hver side,
til nyrerne er møre, men ikke helt gennemstegte - de skal pensles ofte.
Drys med salt efter grillningen.
6. Tilbehør kan være løse ris eller blot lune flûtes samt en
stor skål grøn salat med snittede forårsløg og tomater. Server den med en creme
fraiche dressing.