Kan serveres med bagte kartofler, koldt dildsmør eller
smeltet smør, og evt. agurkesalat.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 25 min. Trækketid: 2 timer.
Ikke fryseegnet
4 skiver laks à ca. 150 g
1 lille løg
½ citron
4 spsk olie
groft salt, ½ tsk groftkværnet peber
*
1. Skyl lakseskiverne og tør dem.
Gnid dem med 2 tsk groft salt, lad dem trække i 5 min.
Tør saltet af og læg skiverne i et fad.
2. Bland citronsaft med revet løg og peber og hæld marinaden
over fisken.
Lad den stå løst tildækket et koldt sted i 2 timer.
3. Tør lakseskiverne let, læg dem på en oliepenslet
grillrist og steg dem 5-6 min. på hver side (ca. 10 cm fra gløderne).
4. Serveres med bagte kartofler, koldt dildsmør eller
smeltet smør, og evt. agurkesalat.
Bagte kartofler
Beregn 1 stor eller 2 mindre kartofler pr. person.
Vask og tør kartoflerne grundigt.
Pak dem ind i kraftig alufolie og læg dem ned i den varme
grill mellem gløderne.
Vend kartoflerne af og til.
De skal stege ca. 1 time alt afhængigt af størrelsen.
Ved serveringen skærer man et dybt kryds gennem folie og
kartoffel.
Klem lidt på kartoflerne fra begge ender, så de åbner sig.
Kom en stor klat kryddersmør i åbningen - eller
cremefraiche.