1 svinemørbrad
1 fed hvidløg
½ kop friske korianderblade (Pahk chii)
2 spsk groft hakkede mynteblade (Bai saranae)
2 spsk finthakkede vårløg
½ kop fishsauce (Nahm Plah)
½ kop citron ell. limesaft
2 spsk ristet klisterris (Khao nieow khua)
1 spsk ristede sesamfrø
½-1 spsk stødt, tørret chili (Prik phon)
Afpuds mørbraden og smør den ind i fiskesauce og knust hvidløg (Nahm plah).
Lad den trække i ca. ti min.
Rist klisterisene på en meget varm pande eller wok til de er gyldne.
Stød dem herefter groft i en morter.
Rist sesamfrøene til olien trækker ud.
Hak korianderblade, mynteblade og vårløg og bland dem sammen i en kop.
Grill mørbraden i ca. 5 min på hver side.
Skær det grillede kød ud i meget tynde skiver (brug en skarp kniv!)
Del skiverne i to hvis de er store.
Tilsæt fiskesauce, citron/lime saft, korianderblade, mynteblade, vårløg og den stødte, ristede klisterris samt sesamfrøene.
Tilsæt til sidst den stødte, tørre chili og bland det hele godt sammen.
Hvis retten virker for tør tilsættes yderligere fiskesauce og citronsaft i forholdet 1:1
Tilbehør: Dampet Klisterris eller Jasminris