1 stk hel kylling
Marinade:
2 fed hvidløg
1 spsk frisk rosmarin
½ dl olivenolie
Sauce:
2 ½ dl oksekødsbouillon
2 ½ dl hønsebouillon
1 dl tør hvidvin
100 g bacon
250 g shiitake svampe
2 dl piskefløde 38%
1 spsk frisk salvie
Hak hvidløg og rosmarin fint.
Bland olie, hvidløg og rosmarin i et fad.
Skær kyllingen i kvarte og læg stykkerne i marinaden i fire timer.
Fadet skal stå koldt og overdækket.
Kog de to slags bouillon og vinen i en gryde til det er svundet ind til ca. halvdelen (ca. 15 min.).
Skær bacon i tynde, tændstikstore strimler.
Steg bacon gyldent på en pande.
Overfør det færdige bacon til en skål og brug den samme pande til at stege de skiveskårne svampe.
Tilsæt den indkogte bouillon samt fløde til svampene på panden.
Lad det simre, til det har sauce-agtig konsistens, tilsæt bacon og salvie og smag til med salt og peber.
Klargør grillen.
Fjern kyllingestykkerne fra marinaden og grill dem i ca. 30 min.
De skal vendes en gang imellem.
Servér kylling med saucen til.