Logo

Grillet hummer med urtemayo

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet hummer med urtemayo

 

Såre enkelt at lave og smager, så englene synger. En smule dekadent og fingermad, så du kan fodre din udkårne med himmelske godbidder.

Arbejdstid: 40 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. (1 person)

 

 

Marinade:

2 spsk finthakket basilikum

1 finthakket rød chili

10 g olie

citronsaft og reven citronskal (økologisk)

salt og peber

 

1 lille hummer

100 g små, nye gulerødder

100 g små, nye fennikler

 

Urtemayo:

15 g mayonnaise

25 g yoghurt

1 spsk vineddike

2 spsk hakkede krydderurter (basilikum, dild, koriander)

salt og peber

*

 

Bland finthakket basilikum, finthakket chili, olie, citronsaft og reven citronskal sammen.

Smag marinaden til med salt og peber.

Flæk hummeren ned langs ryggen med en skarp kniv.

Fjern den mørke streng, der løber ned langs ryggen.

Pensl kødsiden med marinaden og gem lidt til at pensle grønsagerne med.

 

Kom herefter hummeren og grønsagerne på grillen.

Steg dem, til de har fået farve og er tilpas stegt.

 

Rør mayonnaise sammen med yoghurt, vineddike og hakkede krydderurter.

Smag til med salt og peber.

Server den grillede hummer og grønsagerne med urtemayoen.

 

Tip: Havtaske er fast i kødet og minder om østers i smagen. Den er god at grille med samme marinade på, og så er den billigere.

 

Kalorier

 

377 kcal

Protein

249

(24 %)

Kulhydrat

169

(16 %)

Fedt

269

(60 %)

Kostfibre

69

 

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.704 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her