Logo

Grillet havtaske med bacon og sommergrønt og Grillede jomfruhummere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillet havtaske med bacon og sommergrønt og Grillede jomfruhummere

 

Det er en rigtig luksus-menu, vi har på tapetet her: jomfruhummere og havtaske. Det er den danske sommers topråvarer, som man bør nyde mindst en gang.

 

Grillet havtaske med bacon og grillede sommergrønsager

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Grilltid: ca. 15 min. (+ optænding af grill)

 

#

400 g havtaskekæber, havtaskefilet eller havkat

½ spidskål

4 nye gulerødder med top

2-3 nye løg

2-3 gule rødbeder eller gule tomater

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

 

Piskede smør/skyr-toppe:

150 smør

125 g skyr naturel

 

Tilbehør:

1 håndfuld friskpillede ærter

frisk kørvel

brød

*

 

SMØR/SKYR-TOPPE: Pisk blødt smør luftigt med en håndmikser, og tilsæt skyr.

Kom blandingen i en sprøjtepose. og sæt 8 små toppe på et stykke bagepapir.

Sæt dem i køleskabet.

 

TÆND grillen.

FJERN evt. hinder på fisken, og del den i 4 lige store stykker.

Vikl et stykke bacon omkring hver, og luk med tandstikkere eller kødnåle.

 

SKÆR spidskål i både fra rod til top.

Skrub gulerødderne, og del løg og rødbeder eller tomater.

 

PENSL grønsager og fisk med olie, og grill på alle sider ved god varme, til alt er tilpas varmt og ikke for blødt (5-15 min.).

Nyd det hele med friske ærter, et drys kørvel, smør/ skyr-toppe og brød.

 

Grillet havtaske med bacon og sommergrønt og Grillede jomfruhummere

 

Grillede jomfruhummere med salat og hindbær

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Grilltid: 4-5 min. (+ optænding af grill)

#

6-8 hele jomfruhummere

1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

½ grønt salathoved

100 g modne hindbær

1 spsk olie

2 tsk hindbær- eller anden bæreddike

 

Pynt og tilbehør:

spiselige blomsterblade (fx fra gule og orange morgenfruer)

brød

*

 

TÆND grillen.

 

BLAND skyllet, plukket salat med hindbær og en dressing af olie og eddike.

Drys med kronbladene af spiselige blomster og lidt salt og peber.

 

FLÆK jomfruhummerne på langs fra mellem øjnene og hele vejen ned til enden af halen.

Fjern tarmen.

 

PENSL jomfruhummerne med olie, og krydr med lidt salt og peber.

 

GRILL jomfruhummerne ca. 1 min. på hver side.

 

NYD de grillede hummere med salat og brød.

 

TIPS: Tænd grillen mindst ½ time før brug. Overfladen på grillkullene skal være grå og alle flammerne væk, før du kan grille.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.510 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her