1 kg frisk laks el. regnbueørred
Krydderblanding:
4 spsk sukker
4 spsk salt
2-3 knust hvid peber
masser af frisk dild
Gør fisken godt i stand.
Fjern rygbenet og skær kødet ud i to fine lige store fileter.
Træk alle ben ud, det gøres lettest med en pincet.
Skyl fileterne og tør dem omhyggeligt.
Dilden kommes imellem fileterne, der lægges over hinanden med kødsiden indad.
Pakkes i en kraftig plastpose, der lukkes forsvarligt og opbevares under let pres i køleskab i mindst 5-6 timer.
Skrab krydderier og dild af fileterne, drys dem i olie og læg dem på grillen.
Grill først med kødsiden nedad og steg derpå færdig på den anden side. Ca. 5 min på hver side.
Anret fisken på et fad med fintstrimlet grøn salat.
Tilbehør:
Små pillekartofler, citronbåde og krydret dildsmør