Logo

Grillede tun loins

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

grillet tun, grønkål vendt i gåsefedt, kartoffelfondant og røget chili-honningolie. Det er fedt at bruge stærke krydderier som chili, klassisk dansk grønkål og fedtfattig fisk (tun), så det bliver en sund ret!

# Ingredienser 
600 g tunfilet
1 bdt grønkål
2 spsk gåsefedt
Maldon salt
4 bagekartofler
2-3 dl hønsebouillon
 
Chili-honningolie:
2 dl bornholmsk rapsolie
1 chili
2 spsk honning
Rygesmuld eller vinstokke

* Tilberedning 
Skær tunfileten ud i 4 små "loins", krydr med salt og peber og grill dem 1-2 minutter på hver side på en grill­pande.
Skyl, pluk og blanchér grønkålen.
Vend den på en hed pande i gåsefedt og drys med Maldon salt.
 
Kartoffelfondant: Skræl kartoflerne og stik dem ud i 4 cylindre fx med et aluminiumsrør - eller skær dem til med en kniv.
Skær endestykkerne af, så kartoflerne bli­ver "lige".
Steg dem hårdt et øjeblik i hver ende, krydr og bag færdig i ovnen i varm hønsebouillon ved 180 ºC i godt 1 time - de skal være gennemkogte, men ikke udkogte.
 
Chili-honningolie: Flæk chilien og læg den i en lille foliebakke på et stykke oliesmurt alufolie oven på rygesmuld eller vinstokke.
Dæk med alufolie og ryg den i ovnen ved 180º i 5 minutter eller varm den på kom­furet.
Køl chilien af og blend den med olie og honning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.975 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her