Alle ved, at man kan afslutte tilberedningen af bagte kartofler på en grill, men man kan også tilberede nye kartofler, de skal bare sættes på spid først.
De bliver grillet fint på ydersiden og er fint tilbehør til alt grillet kød eller fisk, fx Axels Laksesteaks.
750 g nye kartofler, skrubbede
4 spsk olivenolie
groft havsalt og friskkværnet sort peber
8 x 15 cm bambusspid, som har ligget i blød i koldt vand i 30 minutter
Kog kartoflerne i vand tilsat salt i ca. 12-15 minutter eller indtil de er næsten møre.
Dryp dem godt af og kom dem så tilbage i gryden og tilsæt olie, salt og sort peber.
Vend kartoflerne grundigt i blandingen.
Sæt 4 kartofler på hvert spid og grill dem over middelvarme kul i 7-8 minutter, idet de vendes regelmæssigt, indtil de er gyldne.
Variation:
Stræk 16 skiver stribet bacon uden fedtkant med bagsiden af kniven og skær hvert stykke midt over.
Svøb et stykke bacon om hver kartoffel, sæt dem på spid og tilbered dem som beskrevet ovenfor.