Grillede madvarer kan få en mere udtalt smag ved, at der tilsættes enten naturlige eller fabrikerede smagsstoffer til ilden før maden tilberedes.
Tørre grene fra frugttræer eller vinranker kan bruges i en kulgrill.
De træagtige stilke og blade fra friske urter såsom rosmarin, timian eller laurbær kan bruges i en kulgrill.
Skaller fra mandel, valnød og hasselnød, som har ligget i blød i en halv time, kan spredes over en kulgrill.
Opblødt tørret tang kan bruges i en kulgrill, når der laves fisk og skaldyr.
Små træstykker fra gamle whiskeytønder eller amerikansk valnød, mesquite bøg, eg, æble eller blommetræ kan bruges i en kul- eller gasgrill. De løse træstykker bør lægges i blød en halv time før brug og kan spredes direkte ud over en kulgrill før tilberedningen. Når de skal bruges i en gasgrill, bør de rulles ind i alufolie, der skal stikkes huller i papiret med et spid, og så skal de lægges på lavastenene eller smagsstængerne.