500 g frugt
jordbær
appelsiner
vindruer
udstenet svesker
syltet ingefær
2 dl fløde
2 spsk cognac eller rom
250 g chokolade
Nip og skyl jordbærrene og lad dem dryppe tørre i en sigte.
Pil appelsinerne og del dem i fileter.
Skyl vindruerne og nip dem af stilkene.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i en tykbundet gryde ved svag varme på gløderne
Hæld fløden i og rør i chokolademassen, til den bliver blank.
Kom cognac eller rom i og hæld fonduen i en lille fonduegryde.
Stik frugten på fonduegaflerne og dyp dem i chokoladen.
Fonduen kan evt. varmes igen hvis den bliver for kold.
Tips: Fonduen kan laves med frisk eller henkogt frugt. Du kan også vælge ananas, stjernefrugt, kirsebær, abrikoser og ferskner. Hvis du bruger henkogt frugt, skal den dryppe godt at i en sigte, inden du skære den i mindre stykker og anretter den i små skåle. Hvis du ikke har en lille fonduegryde, kan et lille ovnfast fad bruges i stedet for.
Det er hygge i naturen.