Her er nogle vigtige tips til at lave de bedste burgere:
A. Det bedste kød købes hos en god slagter.
Han kan hakke kødet akkurat som du vil have det.
Til en uimodståelig burger er oksekød fra f.eks. hals, bov, tykkam og yderlår godt.
En blanding af ca. 80% kød og ca. 20% fedt er bedst, og helst grovhakket.
B. Fugt hænderne med koldt vand når du skal lave burgerne, så sidder kødet ikke fast på fingrene.
C. Behandl kødet forsigtigt! - Så får du lettere en saftig burger.
For meget bearbejdning gør at kødet bliver alt for kompakt og tørt.
D. Lav en fordybning på ca. 1 cm i midte på den ene side af burgeren.
Burgere som kommer fra grillen, ligner ofte tennisbolde mere end burgere.
Det er fordi kødet forandrer form når det bliver opvarmet.
Dette problem løser man ved at lave en fordybning i midten på den ene side. så bliver siderne tykkere end midten.
Når burgeren grilles, bliver den til sidst flad, det perfekte underlag for dit foretrukne tilbehør.
E. Drys lidt salt og peber på burgerne.
F. Lad være med at falde for fristelsen til at trykke burgeren ned med paletkniven.
G. Når du er begyndt at grille burgeren, skal den have fred.
Den gode saft løber bare ud når du står og dasker til kødet.
Brug kun paletkniven til at vende kødet og helst kun en gang.
så er det bare om at gå i gang ... OG ... Husk at de andre ingredienser:
brød, grønsager, saucer, ost osv. også skal være af bedste kvalitet.
Kun det bedste er godt nok til din burger.
En lækker burger
En lækker burger med spændende tilbehør