Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte/middel varme
Forberedelse: 10 min. + 4 timers marinering. Stegetid: 30-35 minutter
½ dl cidereddike
½ dl olivenolie
½ dl Worcestershire sauce
2-3 spsk chilisauce efter smag
1 spsk brun farin
1 ½ kg spareribs, i et stykke
Danablu-dressing:
½ dl mayonnaise
½ dl cremefraiche
50 g danablu eller anden blåskimmelost, smuldret fint
1 fed hvidløg, finthakket
½ tsk Worcestershire sauce
1-2 spsk mælk
salt og friskkværnet sort peber
A. Pisk eddike, olivenolie, Worcestershire sauce, chilisauce og farin sammen i en lille skål.
Læg kødet i et stort fad, der ikke må være af metal.
Hæld marinaden over kødet og vend det, så det dækkes overalt.
Dæk fadet til og stil det i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over.
Vend kødet af og til.
B. Lav danablu-dressingen.
Rør mayonnaise, cremefraiche, danablu, hvidløg og Worcestershire sauce godt sammen i en lille skål.
Tilsæt lidt mælk, hvis dressingen er for tyk.
Smag til med salt og peber og sæt dressingen i køleskabet, til den skal bruges.
C. Tag kødet op og hæld marinaden i en lille kasserolle.
Bring marinaden i kog og lad den koge kraftigt i 1 min.
Tag kasserollen af varmen.
D. Grill kødet indirekte over middel varme i 30-35 min., til det er mørt.
Vend kødet en enkelt gang og pensl det med den kogte marinade.
Lad kødet hvile i 5 min., før det skæres ud i stykker og serveres med danablu-dressingen til.