Bøffer af oksefilet: Mangler du lidt inspiration til en god bøf?
Så er her ideer, der pepper din bøf gevaldigt op. Vi har tilføjet rosmarin og
hvidløg.
Til 4 personer. Marineringstid: fra 1 time til 1 døgn Tilberedningstid:
ca ½ time.
#
4 bøffer uden ben af filet, tynd- eller tyksteg
olie til pensling
peber fra kværn
1 fed hvidløg
4 kviste frisk rosmarin eller 1-2 tsk tørret
4 tomater
kryddersmør (se opskrift) http://www.madABC.dk/450/kryddersm%C3%B8r-og-kolde-saucer
*
1. Dup kødet tørt.
Pisk 4-5 spsk olie med rigeligt peber og 1 presset fed
hvidløg.
Smør det på kødet.
2. Skær toppen af rosmarinkvistene (ca. ⅓).
Gem dem.
Læg bøfferne oven på hinanden med resten af kvistene
imellem.
Pak dem ind i alufolie og læg dem i køleskabet.
3. Skær et kors i tomaterne.
Stik toppen af rosmarinkvistene ned i midten og læg
tomaterne på den varme grill.
Smør dem med olie.
4. Steg kødet 2-4 min. på hver side, alt efter hvor rødt du ønsker
det.
Server bøfferne med tomaterne, kryddersmør samt flûte eller
bagte kartofler.