Uanset om den steges på havegrillen eller på en grillpande,
bliver denne møre bøf noget helt specielt. Løg og ananas hører til.
• Roastbeef, udskåret oksefilet, inderlår og yderlår passer
godt til denne ret. De er alle magre og gode udskæringer af oksekød.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Bøf Hawaii:
4 skiver mørt oksekød à 125-150 g
1 stort løg
1 stor grøn peberfrugt
2 spsk olie
1 nip paprika
1 dåse ananas i skiver (225 g)
eller 1 frisk ananas
½-1 tsk salt
¼-½ tsk friskkværnet sort peber
* Fremgangsmåde:
1 Tag kødet ud i god tid så det far stuetemperatur.
Pil løget og skær det i ca. lem tykke ringe.
Skyl og udkern peberfrugten, skær den i 2-3 cm store bidder.
2 Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Bland paprika og olie og pensl kødskiverne med dette på
begge sider.
Dæk til og stil det koldt.
3 Lad den konserverede ananas dryppe af i en si, eller skær
stokken ud af den friske ananas og skræl den.
Skær den i ca. 1 cm tykke skiver.
4 Tænd for grillen.
Læg bøffer, ananasskiver, peberfrugt og løgskiver på
grillristen og grill i 5-7 min.
Pensl evt. grønsager og ananasskiver med paprikaolien.
Vend en gang under grilningen.
Krydr de færdige bøffer med salt og peber.
Server med ris eller ovnbagte halve kartofler.
Tips & tricks
Hvis du anvender konserveret ananas, skal den dryppe rigtigt
godt af.
Gem saften og bland 2 spsk af den i paprikaolien.
Vælg en mild løgsort til denne ret.
Nye sommerløg eller rødløg passer fint, eller de hvide
salatløg.
VARIATION
Grill skiver af squash eller aubergine og halve tomater.
Pensl grønsagerne med paprikaolie eller en god olie.
PR. PORTION: Energi: Kcal 315 = kJ 1323
Kulhydrat 12 g Protein 33 g Fedt 15 g (43%) Fibre 2 g