Logo

Andebryst med appelsin og rødvinssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Andebryst med appelsin og rødvinssauce

Trækul:      Direkte     

Gas:           Direkte/lav varme

Forberedelse: 15 minutter + 1 times marinering. Stegetid: 15 minutter

 

4 andebryster uden ben

1 stor appelsin, revet skal og saft

1 fed hvidløg, knust

1 skalotteløg, finthakket

1 laurbærblad

2,5 dl rødvin

2 spsk balsamicoeddike

1 tsk sukker

salt og friskkværnet sort peber

3 spsk ribsgelé

 

A. Brug en skarp kniv og fjern alt overflødigt fedt eller skind, der hænger ud over kanten af kødet (se tip fra kokken nedenfor).

Rids fedtet i rombemønster helt ind til kødet.

Læg kødet i et en­kelt lag i et fladt fad, fordel den revne appelsinskal og gnid den ind i fedtet.

Drys hvidløg og skalotteløg over, læg et laurbærblad ved og hæld appelsinsaften og rødvinen ned til kødet.

Lad det marinere i mindst 1 time.

 

B. Tag andekødet op af marinaden og lad det dryppe godt af.

Hæld resten af marinaden i en lille kasserolle, tilsæt balsamico­eddike og sukker og bring marinaden i kog.

Lad den simre, til den er kogt ind til det halve.

Sigt marinaden over i en ren kasse­rolle, smag til med salt og peber og pisk ribsgeleen i. Lad sau­cen koge i endnu 1-2 min., til den er kogt en smule ind.

 

C. Læg imens andekødet med skindet nedad på stegeristen og grill det direkte over lav varme i 9-10 min., til skindet er gyldent.

Vend kødet og lad det grille yderligere 8-9 min., til det er blevet fast at røre ved og gennemstegt.

 

D. Skær kødet i skiver og server med den varme sauce til.

 

Tips: Andeskind har et meget højt fedtindhold, så det er vigtigt at fjer­ne overflødigt fedt for at undgå, at ilden blusser op. Hvis det sker, må man flytte kødet væk fra den direkte varme et øjeblik, så flammerne kan dø hen, og derefter fortsætte stegningen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (7 stemmer)
Siden er blevet set 10.986 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her