Trækul: Direkte
Gas: Direkte/middel varme
Forberedelse: 5 minutter. Stegetid: 6-7 minutter
1 tsk grønne peberkorn i lage, afdryppede og hakket groft
4 tykke skiver frisk ananas
2 tsk sukker
Orangekaramel:
125 g sukker
1 appelsin, skal og saft
½ dl fløde
Serveres med vaniljeis af god kvalitet
A. Gnid peberkornene ind i begge sider af ananasskiverne.
Drys sukker på skivernes ene side.
B. Læg ananasskiverne med den sukrede side nedad midt på stegeristen.
Grill dem direkte over middel varme i 6-7 min., eller til de har fået farve.
C. Orangekaramel: Hæld sukker, appelsinskal og 2 spsk koldt vand i en lille kasserolle.
Bring det langsomt i kog, og lad det koge i 4-5 min., til det bliver gyldent.
Tag kasserollen af varmen og rør appelsinsaft og fløde i karamelmassen.
Sæt kasserollen over varmen igen og lad karamelmassen simre under omrøring, til den er glat.
D. Anret ananasskiverne på hver sin tallerken med et par kugler vaniljeis ovenpå og hæld den varme orangekaramel over.