7 røde peberfrugter
1 aubergine
1 løg
1 hvidlog
2 røde chili
ca. ¾ dl æbleeddike
ca. 1,5 dl olivenolie
ca. 1 dl rørsukker
salt og peber
Makedonsk Ajvar:
grill peberfrugterne og chilien direkte på gløderne til de er sorte og bløde og pak dem i folie el. lign. til de er afkølede.
Pil derefter det sorte skind af dem og smid stilk og kerner væk.
Grill auberginen og hvidløget på risten til de er bløde og skrab kødet ud af auberginen og klem de bagte fed ud af løget.
Hak peberfrugt og aubergine fint
bland med de mosede hvidløgsfed og kom det hele i en gryde kog op og lad det simre/inddampe ved svag varme i minimum 1 time alt imens man, lidt ad gangen tilsætter æbleeddike, olivenolie, sukker, salt og peber.
Husk at smage til undervejs.
Det er færdigt når konsistensen er tæt og blød, lav en afsluttende tilsmagning.
Smager bedst ved stuetemperatur.