Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte/middel varme
Forberedelse: 15 minutter. Stegetid: 45 minutter
4 poussiner
Æbleglasering:
1 ½ dl ren æblesaft
50 g brun farin
1 spsk æblecidereddike
2 spsk tomatketchup
1 appelsin, revet skal og saft
salt og friskkværnet sort peber
8 bambusspid, der har ligget i koldt vand ½ time
A. Brug en fjerkræsaks eller en skarp kniv og skær ned langs begge sider af poussinernes rygsøjle. Fjern rygsøjlen.
Åbn poussinen og tryk med håndroden hårdt på brystbenet, så det brækker.
Hold poussinen på plads ved at stikke et spid gennem det ene lår, skråt igennem poussinen, så det kommer ud gennem vingen i den anden side.
Stik et spid i på samme måde fra modsatte side, så spiddene krydser hinanden. Gør det samme med de andre tre poussiner.
Grillspiddene holder sammen på poussinerne, mens de marineres og grilles.
B. Æbleglasering: Hæld æblesaft, farin og eddike i en lille kasserolle, bring det i kog og lad det koge ind til det halve.
Kom appelsinskal, ketchup, salt og peber i og rør det godt sammen.
C. Læg poussinerne i et lavt fad og hæld glaseringen over dem.
Sørg for, at hver poussin er penslet grundigt med glasering.
Tag poussinerne op af fadet og lad den overskydende glasering løbe af.
D. Pensl stegeristen med en smule olie.
Grill poussinerne indirekte over middel varme i 45-50 min., og pensl dem hurtigt med resten af glaseringen hvert kvarter.
Sørg for at være hurtig, når du pensler med æbleglaseringen, så der ikke slipper varme ud fra grillen.
Poussinerne er færdigstegte, når saften, der løber fra, er klar, og et stegetermometer stukket ind i den tykke del af låret viser 77°C.
Server med Waldorfsalat til (se dette).