En dejlig lækker og nem ret, som selv yngre børn kan være med til at lave. Der skulle gerne være frikadeller nok til madpakken næste dag.
Mini frikadeller:
500 g hakket svinekød ca. 10% fedt
1 lille løg
1 ½ tsk salt
1 æg
1 knsp peber
1 ½ dl havregryn eller 1 dl hvede hvedemel
2 dl mælk
25 g smør eller margarine
Pastasalat:
250 g broccoli
3 gulerødder
200 g pasta skruer eller bogstaver
Dressing:
2 spsk olie
1 spsk citronsaft
1 bundt purløg
salt og peber
Mini frikadeller:
Pil løget og riv løget på et råkostjern.
Rør kødet med salt - brug evt. en håndmixer med dejkroge.
Rør æg i.
Rør peber, løg og havregryn i.
Tilsæt mælken lidt ad gangen.
Lad farsen hvile i 15-30 minutter i køleskab.
Dyp en stor teske i et glas koldt vand.
Tag farsen op på skeen og form en frikadelle med skeen og den ene hånd.
Læg de færdigformede frikadeller på et skærebræt.
Lad halvdelen af fedtstoffet bruse af og blive lysebrunt på en pande ved god varme. Læg halvdelen af frikadellerne på panden.
Brun frikadellerne ca. 2 minutter på begge sider. skru ned til middel varme og steg dem ca. 5 minutter på hver side, til de er gennemstegte.
Tør panden af med køkkenrulle og gentag med resten af portionen.
Varm pastasalat:
Skyl og rens grønsagerne, gulerødderne skrælles og skæres i tynde stave, broccolien skylles og skæres i små buketter.
Kog pastaen efter anvisningen på posen. de sidste 5 minutter af kogetiden tilsættes grønsagerne.
Afdryp pasta og grønsager i en sigte.
Kom olie og citronsaft i en stor skål og pisk det sammen med klippet purløg, salt, peber.
Kom pasta og grønsager i skålen, vend salaten i og smag til!
Tips: Dressingen kan udskiftes med færdig pesto