#
1¼ liter mælk
150 g mannagryn
1 tsk salt
1 håndfuld rosiner
1 æble
*
Grynene udrøres i en tredjedel af mælken.
Resten af mælken bringes i kog, og jævningen tilsættes under kraftig omrøring.
Grøden skal småkoge under låg 15–20 min. idet der af og til må røres i den.
Smages til med saltet.
Til sidst tilsættes rosiner og der drysses med groft revet æble.
Spises med smør, kanel og sukker og der drikkes mælk eller saftevand til.
Tips: Æblet røres med lidt citronsaft, så det ikke bliver brunt.
---oOo---
Manna, (græsk, af aramæiskmanna, hebraisk man), den mirakuløse spise fra Himlen, som Israels Gud gav israelitterne til føde under opholdet i ørkenen (2.Mos., kap. 16). Mannaen hørte op i det øjeblik, Israel betrådte Kanaans jord (Josvabogen 5,12). Forskere har sat mannaen i forbindelse med et honningagtigt sekret fra tamariskbusken (arab.mann), kendt fra Sinai-halvøen.