Antal: 20 stk.
1 glas jordbærmarmelade (ca. 400 g)
2 pasteuriserede æggehvider
¼ liter piskefløde
2 pasteuriserede æggeblommer
20 ispindeforme
Blend jordbærmarmeladen ved hurtigste hastighed i ca. 10 sek.
Pisk æggehviderne og dernæst fløden stiv.
Vend først æggeblommer, så marmelade og til sidst de stiftpiskede æggehvider i flødeskummet.
Fordel blandingen i ispindeformene og sæt lågene på.
Frys ispindene i ca. 24 timer.
Dyp ispindeformene i varmt vand et kort øjeblik og træk jordbær-ispindene ud.
Variation: Kom isblandingen i en metalform (ca. 1 ½ liter) og stil den tildækket i fryseren i ca. 24 timer. Stil isen i køleskabet ca. 1 time før serveringen. Anret jordbærisen i kugler sammen med vanilje flødeis, frugt og en sprød kage.
Tips: I stedet for låg til formene kan man anvende træispinde. I stedet for ispindeforme kan man fryse isblandingen i små, rengjorte yoghurtbægre. I begge tilfælde dækkes bægrene med alufolie, og en træispind stikkes gennem folien ned i isblandingen.
Tips: Træispinde kan købes i butikker med hobbyartikler. Hvis du ikke lige bor i nærheden af en hobbybutik, kan du vælge at købe dem via nettet: http://www.cchobby.dk/pages/product.asp?ProductGuid=56476