#
2 dl vand
85 g sukker (ca. 1 dl)
25 g smør
2 dl piskefløde
1 liter vaniljeflødeis
½ dl piskefløde
1 dåse syltede grønne figner
*
Bring vand, sukker og smør i kog i en pande (ca. 21 cm i diameter).
Kog blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 8 min. eller til blandingen er lys gylden.
Tilsæt piskefløde og kog ved svag varme og under omrøring i ca. 8 min.
Lad karamelsaucen køle let af. Rør i saucen af og til.
Skær isen i mindre stykker og kom dem i en skål.
Lad isen tø lidt op, tilsæt fløden og pisk blandingen til softice.
Hæld fignerne til afdrypning i en sigte.
Anret figner og softice på portionstallerkener og server lun karamelsauce til.
Tips: Karamelsaucen kan stå tildækket i køleskabet 3-4 døgn.
Lunes ved serveringen.
Fryseegnet: Nej