4 portioner
#
Kartoffelmos:
2 kg kartofler
2-3 dl mælk
30 g margarine
1 ½ tsk salt
Peber
Pynt:
1 bakke brøndkarse
1 agurk
4 tomater eller 10 cherrytomater
3 gulerødder
300 g ærter
*
Kartoflerne skrælles og skæres i skiver.
Koges møre i ca. 20 min i vand uden salt.
Vandet hældes fra, og varm mælk, margarine, salt og peber piskes i - gerne med en håndmikser.
Mosen formes til en bamse på bagepapir.
Stilles i ovnen ved 200°C i 15-20 min.
Kartoffelmosen kan laves dagen i forvejen.
Så skal den varmes 30-40 min. i ovnen ved 200°C.
Bamsen pyntes med grønsager, så den får øjne, næse, mund, osv.
Resten af grønsagerne og fx. mild karrysauce serveres til.