4 portioner
#
400 g hakket torskekød, evt andet godt fiskekød
1 ¼ tsk groft salt
6 hakkede forårsløg (ca. 100 g)
3 spsk hakket frisk persille
friskkværnet peber
1 æg (mellem str.)
1,25 dl mælk
1½ spsk kartoffelmel
4 spsk hvedemel
25 g smør
*
Rør torskekødet med salt i ca. 1 min.
Kom forårsløg, persille, peber og æg i.
Rør mælken i lidt efter lidt og derefter de 2 slags hvedemel.
Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Lad smørret gyldne i en pande.
Steg fiskefrikadellerne ved svag varme, ca. 5 min.
Tilbehør: Kartofler og gulerodssalat.
Gulerodssalat:
2 æbler
4 gulerødder
Saften af en appelsin
1 håndfuld rosiner.
Riv æbler og gulerødder og bland dem i en skål sammen med saften fra en appelsin og rosinerne.
Ladet det stå og trække ca. ½ time før serveringen.