25 g smør
1 ½ dl vand
1 dl yoghurt naturel
25 g gær
2 tsk salt
100 g durummel til brød
200-250 g hvedemel
Drys: sesamfrø og "jomfru i det grønne"
Varm smør og vand op i en kasserolle, til smørret er smeltet.
Rør vand og yoghurt, afkøl til håndvarmt, og opløs gæren heri.
Tilsæt salt, og rør durummel i.
Rør halvdelen af hvedemelet i, og stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned, og drys resten af hvedemelet på et bord, og hæld dejen herpå.
Ælt melet i til en blød og smidig dej, der slipper fingrene.
Form dejen til 12 boller, og stil dem til hævning under et klæde i en halv time.
Pensl bollerne med pisket æg, og drys med de to slags frø.
Bag bollerne på næstøverste rille i en forvarmet ovn ved 210° i ca. 15 minutter, til de er fint gyldne og gennembagte.