Det danske wienerbrød er kendt udover landets grænser. Dejen, der er en fed gærdej, hvor fedtstoffet rulles ind, giver en bladet og sprød konsistens. Fra grunddejen kan formes spandauere, kamme, horn snegle m.m.
25 g gær
1 ½ dl koldt vand
1 æg
1 spsk sukker
¼ tsk groft salt
300-325 g hvedemel (ca. 5 dl)
250 g smør
Rør gæren ud i koldt vand og tilsæt æg, sukker og salt.
Bland melet i lidt ad gangen, til dejen har en let og smidig konsistens.
Sæt den til hævning et kvarter.
Rul dejen ud til en firkant, 1 cm tyk.
Kom flager af smørret på - lidt fra kanterne og fold de fire dejhjørner indover.
Rul dejen let og fold den i tre lag.
Læg den i køleskab et kvarter.
Rul atter dejen ud og fold den i tre lag.
Læg den koldt et kvarter - gentag dette 3 gange i alt - gerne flere gange, så det færdigbagte wienerbrød bliver flaget.