Indbegrebet af cupcakes. Erstat eventuelt halvdelen af sukkeret med hjemmelavet vaniljesukker - det fremhæver vaniljesmagen på helt fantastisk vis.
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Kom alle ingredienser i en skål og pisk dem sammen med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad dem køle af på en rist.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Safrancupcakes
Følg basisopskriften.
Tilsæt 1 knsp safran til 2 spsk kogende vand.
Lad det trække i 5 minutter. Rør safran og vand i dejen, efter at den er rørt sammen.
Mandelcupcakes
Følg basísopskriften.
Tilsæt 3 spsk malede mandler til dejen og erstat vaniljeekstrakt med 1 tsk mandelekstrakt.
Vaniljecupcakes med rosiner
Følg basisopskriften.
Tilsæt 75 g lyse rosiner til dejen, efter at den er rørt sammen.