250 g sukker
3 æg
125 g hvedemel
1 strøget tsk bagepulver
1-2 tsk Vaniliesukker
50-100 g hakkede valnødder
Fyld:
½ pakke dybfrosne hindbær eller jordbær
sukker
¼ l piskefløde
Pisk æg og sukker til meget tykt og let skum. Sigt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i og vend det forsigtigt i æggemassen med en ske. Bred dejgen ud på en stor papirform i hele bagepladens størrelse. Bøj kanterne godt om og drys valmøddekernerne på dejen. Bag rouladen ved stærk varme (225-250) i 7-8 min. Vend straks kagen om på sukkerdrysset papir og stryg det varme bagepapir med koldt vand, så er det let at trække af. Læg papiret over kagen igen, til den er afkølet noget. Stryg den så med frugtmosen og fordel flødeskummet på, når kagen er helt kold. Rul så roladen, den er stor og flot. Egner sig udmærket til at fryse. Et særligt raffinement er da at skære den i skiver, der er helt iskolde.