1 dl kærnemælk
1 dl cremefraiche
1 spsk valnøddeolie
½ dl vand
100 g grovhakkede valnøddekerner
20 g gær
125 g rugmel
½ spsk ahornsirup
300 g hvedemel
1 sammenpisket æg
Kærnemælk og crème frâiche lunes til ca. 25ºC og gæren udrøres deri.
Dette køres sammen med rugmel, ahornsirup, valnødder og salt.
Dejen røres/æltes sammen med hvedemel og olie.
Dejen hæves til ca. dobbelt størrelse, stødes sammen og formes som små
brød eller evt. som små flûtes.
Brødet slåes op på en smurt plade, og hæves igen til dobbelt størrelse.
Brødet ridses efter endt hævning og pensles med æggestrygelse.
Bages i forvarmet ovn. 220ºC i ca. 40 minutter i almindelig oven og
200ºC i ca. 35 minutter i varmluftovn.