25 g gær
2 dl håndvarmt vand
2 dl mørk øl/pilsner (Classic)
75 g valnøddekerner
½ dl olie helt valnøddeolie
1 ½ tsk salt
1 spsk sirup
300 g sigtemel
375 g hvedemel
Rør gær, vand og øl sammen i en bageskål.
Hal valnødderne ret fint og tilsæt denm sammen med olie, salt, sirup,
sigtemel og næsten alt hvedemelet.
Ælt dejen godt og kom hvedemel i, til konsistensen er passende, men endelig ikke for fast.
Ælt dejengodt igennem på bordet.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i ca. 2 timer.
Ælt dejen let igennem og form den til 1 stort brød, 1 mindre brød og 2 flûtes eller 4 flûtes.
Lad det efterhæve på pladen i ca. ½ time.
Drys brød, flûtes eller boller med hvedemel og bag brødet i ca. 40
minutter ved 225°C på nederste rille, flûtes og boller i ca. 12-15
minutter på midterste rille, tiden afhænger af bollernes størrelse.