350 g hvedemel
½ tsk fint salt
1 tsk natron
½ tsk bagepulver
200 g lys farin
200 g st. melis
250 g blødt smør
2 tsk vaniljesukker
2 store æg
350 g mørke overtrækschokoladeknapper eller hakket mørk chokolade
200 g grofthakkede valnødder
Forvarm ovnen til 190°C.
Sigt hvedemel, salt, natron og bagepulver sammen i en stor skål. Stil til side.
Rør smørret blødt, tilsæt farin, st. melis og vaniljesukker.
Rør kraftigt, gerne i røremaskine.
Når blandingen er helt homogen, tilsættes et æg ad gangen under fortsat kraftig omrøring.
Tilsæt melblanding, chokolade og nødder under fortsat omrøring.
Stil køligt i ½ time.
Beklæd to bageplader med bagepapir.
Tril dele af dejen i ca. 3 cm tykke pølser, der skæres op i valnøddestore stykker.
Tril hvert stykke til en kugle mellem håndfladerne.
Læg dem på bagepapiret med god afstand, da kagerne flyder ud. (20 - 25 styk per bageplade).
Tryk kuglerne let flade med en pegefinger.
Sæt pladen midt i ovnen i ca. 10 minutter til kagerne begynder at tage farve i kanterne.
Tag pladen ud, træk bagepapiret med kagerne over på køkkebordet og læg straks kagerne på en bagerist ved hjælp af en paletkniv.
Kagerne er skøre, mens de er varme.
Lad dem køle helt af.
Mens den første plade bager, fyldes den næste på samme måde.
Når bagepapiret er tømt for de bagte kager, lægges det tilbage på den tømte plade, som fyldes igen med kugler.
Således bliver man ved, til hele dejen brugt op.
De helt kolde kager lægges i en kagedåse, der stilles køligt og tørt. Kagerne kan også nedfryses.
De optøs i lukket emballage og behøver ikke at lunes før de serveres.
Smager godt til kaffe.