200 g smør eller margarine
4 æg
300 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
1/8 liter mineralvand
1 sjat cognac
½ løg
1 spsk hakkede krydderurter
salt og peber
fedtstof til vaffeljernet
Tips: Til at sætte smag på vaflerne kan man bruge: Rosmarin - persille og dild - timian og citronmelisse - merian og hvidløg (evt. hvidløgssalt). Find selv på andre kombinationer.
Hvis man bruger tørrede krydderurter, skal der anvendes lidt mindre, end hvis der bruges friske.
Vaffeldej: Smør røres med æggeblommerne, og hvedemel blandet med bagepulver sigtes i. Mineralvand og cognac røres i dejen, revet løg og finthakkede krydderurter tilsættes. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen, og der krydres med salt og peber.
Bag vaflerne gyldne og sprøde, og server dem med en kølig, tør hvidvin.